Írások

A BIZONYTALANSÁG BIZTONSÁGA

Viszlay Anita írása:

A HARMONIKUS HATOS

A BIZONYTALANSÁG BIZTONSÁGA

2020.01.01=6

A harmónia a 6-os szám megtapasztalásának lehetősége, annak a harmóniának, ami a bennünk szunnyadó nyugodt és higgadt erőre épül.

Ennek az évnek a kollektív üzenete az év hatos sorsa alapján,  hogy egyénenként, a saját világképünkben kialakuljon a nyugalmi frekvencia.

Meglehetősen különös, hogy egy világjárvány kellős közepén egy évet kapunk arra, hogy pontosan akkor fedezzük fel magunkban a végtelen nyugalmat, amikor ehhez a világon semmi sem adott. Vajon miért van a világban az a mérhetetlen káosz és nehézség, amikor pont a tökéletes számot, vagyis a 6-ost kellene megélni?Nem ellentmondás ez?

A számok szerinti értelmezésben ez nem ellentmondás.

Sőt! Pontosan abban az élethelyzetben alakulhat csak ki a 6-os nyugalma, ha előtte teljesen elveszítjük a békénket. A béke elvesztése és a veszteségek megélése egyénenként és kollektíven is zajlik. Ma a járvány miatt egyetlen ember sem él a Földön, akinek ne lenne elvesztenivalója vagy félelme. Ez így természetes. Ezért nem kell, hogy bűntudatunk legyen, hiszen egyikünk sem guru, hogy egyhegyűen és némán nézzük végig, amint emberek halnak meg, és egyénenként is veszélyben lehet az életünk, az egészségünk vagy az egzisztenciánk. Nyilvánvaló, hogy egyénenként más reakciókat adunk erre a kiszámíthatatlan káoszra. Van, aki fél vagy dühöng, van aki, elzárja magát a hírektől és felvértezve magát a halhatatlanság és a sebezhetetlenség illúziójával, éli tovább az életét ugyanúgy. Rengeteg fokozat van ezek között, és ez egy-egy emberen belül is időnként változhat. Egy valami azonban biztos, most senki nem tudja megmondani, hogy vele, a szeretteivel vagy a többi emberrel, a világgal mi fog történni. Bízni, hinni, jósolni és reménykedni lehet, sőt kell, de ez semmire sem garancia. Mert végtelen nagy bizonytalanság van. Ez a hatos szám tanításának az alapesszenciája.

A bizonytalanság a 6-os szám alsó aspektusa, amikor a szellemnek nincs ráhatása a történésekre, és beláthatja, hogy semmilyen módszerrel sem irányíthatóak a folyamatok. Elvesznek a fix pontok. Vagy a végeláthatatlan pozitivitás vagy a hömpölygő negativitás árad a Földön keresztül-kasul és egyénenként mindenkiben. A bizonytalanságban spirituális értelemben hasznos elveszni, mert ennek a tartalomnak van egy gyújtópontja, amikor a szellem elér oda, ahol megadja magát. Belefárad a szellem a pozitív vagy negatív irányultságba, hiszen látja, hogy semerre sem mozdul a nagy egész. És ebből a fáradtságból /vagy nevezzük gyújtópontnak/ kifejlődhet egy új szemlélet, ami meghaladhatja a jó-rossz dualitását. Ez pedig a megadom magam állapot. Ez a fogalmam sincs, hogy lesz a jövőben, fogalmam sincs, mi lesz, de megadom magam a legrosszabb és a legjobb verziónak is.

Ekkor a hatos szám kegyelmi harmóniájába kerülök. A 6-os szám nyugalma a teljes bizonytalanság állapotából nőhet csak ki. Ekkor nem reménykedem és erőltetem a pozitivitást és már nem rettegek a legrosszabb lehetőségektől sem. Túlhaladtam mindkettőt. Ez a nyugalom éteri természete.

A 6-os harmóniája nem hasonlít ahhoz a nyugalomhoz, amit akkor éreztünk, amikor minden rendben ment körülöttünk és természetes, hogy könnyedén voltunk harmonikusak és boldogok. Ez a nyugalom más most.

Töltöttebb és mélyebb. Tárgytalan és semmihez sem köthető. Érzelem-mentesebb, de szelíden erőteljesebb. Felébredett nyugalom ez. Hiszen felhagytam mindennel, azzal is, hogy mindent színesen lássak, és azzal is, hogy mindent reményt-vesztettnek. Érett és bölcs szemlélődő állapot ez, amiben nem látom, mert nem láthatom pontosan a jövőmet, és a világ jövőjét sem, de rendíthetetlen és mély erőt érzek, hogy igazságos események történnek.

Belefeledkezem ebbe az erőbe, és stabilan benne vagyok. Ez már nem az emberi nyugalom és nem olyan szabályai vannak, amit eddig megismertünk. Ez a beavatott 6-os szentséges rendje, amiben bármi megtörténhet, de nem érint már meg sem örömével, sem fájdalmával. Szelíd, csendes és önmagamon kívül eső, mégis másokkal összekapcsolt rendíthetetlenség ez. Az álspirituális tanítás most így hangzana: ha eléred ezt a nyugalmat, – aminek fő tanítása, hogy bármi megtörténhet, – fogadd szeretettel, akkor biztosan minden olyan lesz, mint régen. Megáll a mostani nehéz helyzet azonnal és mindenki csodálatosan folytathatja ott, ahol abbahagyta. Én ezt nem állítom….

A folytonosság nem áll le, de hogy abban milyen szabályok és átrendeződések lesznek, azt senki sem tudja. Lehet a boldogból boldogtalan, a gazdagból szegény, a sikertelenből sikeres és a szomorúból örömteli lesz. Bármi lehet…..Az új szabályokat senki sem ismeri, viszont  a 6-os szám által kapott beavatott harmóniának mindegy,  hogy melyik történik, mert stabil erejével szerényen és alázatban fogadja majd a jót is, és nem kétségbeesve és jajgatva fogadja majd a rosszat is. Eltűntetheti a 6-os szám a bennünk élő hintát, és megállíthatja azt a nullponton, ahol erőt sugározva, stabilan áll a hinta. Ez az év mindenkinek ad olyan témákat, amivel kikerülhet a földi hívságok és érzelmek libikókájából, és ránézhet vagy akár rá is találhat saját, magasabb rendű harmóniájára, ha akar. Ez az erő, ha rátalálunk, új emberi sorsokat generálhat, olyan irányokat véve az életünkben, amire korábban nem gondoltunk soha.

Egyébiránt senki nem mondhatja azt senkinek, hogy nem lehet ezt az a kemény időszakot végig nevetve, tele reménnyel és félelem nélkül végigcsinálni, és senki nem mondhatja azt senkinek sem, hogy azonnal álljon le az aggodalommal és a félelmekkel! Hiszen mindenkinek joga van a pozitív és a negatív gondolatokhoz is. Az pedig rendkívül félrevezető állítás, hogy a pozitív emberekkel csak jó dolgok fognak történni, a rettegőkkel pedig csak rosszak.

Az igazság az, hogy bármelyik csapattal bármi megtörténhet. A rettegők között is lehetnek majd olyanok, akiknek semmilyen vesztesége nem lesz, és a pozitivisták között is lehetnek olyanok, akiknek el kell szenvedniük egy fájdalmat, vagy akár többet. Az új világban szembesülnünk azzal, hogy Istent játszva szórjuk az álságos fogódzókat, miszerint tudjuk irányítani az életünket. Az életünket nem tudjuk irányítani, csupán a megélését az eseményeknek tudjuk kellemessé vagy kellemetlenebbé tenni a hozzáállásunk által. Bár az is elgondolkodtató, hogy nem biztos, hogy a félelem mindenkinek annyira rossz érzés, és elképzelhető, hogy a pozitivitás sincs mindenkire jó hatással . Ezt a szellemünk pontosan tudja, kinek melyikre van szüksége ebben a helyzetben az önfejlődése érdekében. Mert Istennek nem része ugyan a szenvedés, de a fejlődésnek igen.

Bárhogyan jogunk van megélni ezt a helyzetet. Bárhogyan. Csak érdemes nem társítani hozzá valamilyen elvárást és következtetést, esetleg áltanítást! Várjuk kegyelemmel a nyugalmunkat és várjuk az új ötleteinket, lehetőségeinket, az  életünk új irányait, amik a csendes nyugodt elmében képek, gondolatok, álmok, új ismeretségek és főleg hatalmas inspirációk által meg fognak nyilvánulni idén.